PARTNEREK

A szobor faragás rejtelmei!

A szobor faragás rejtelmei!

A történelmi épületek egyik sajátossága, hogy hajdanán a díszítésüknél különféle szobrokat használtak. A szobor faragás egykori mestereinek remekműveit a helyes restaurálás által őrizhetjük meg. 
A Nova-Burkolat Bt. a műemlék épületek felújítása során gyakran kerül kapcsolatba a kőszobrászat művészetével. Az épületek körüli kőszobrok faragása, restaurálása kihívásokkal teli feladat.
Ilyenkor a munkálatok megkezdése előtt restaurálási szakvéleményre is szükség van. Fontos, hogy ezeket a szobrokat mindig szakszerűen és megfelelően restauráljuk.
A megfelelő anyagismeret a másik lényeges feltétele a korrektül elvégzett felújítási munkáknak.
Ehhez nélkülözhetetlen az építészeti fedőanyagok és a különféle állagmegőrző szerek helyes használata. A restauráció eredménye csak így lesz kifogástalan és tartós.
A Nova-Burkolat Bt. szakemberei rendelkeznek azzal a szükséges tudással, ami ideális végeredményhez vezet.

 

A fújt purhab szigetelés árai

A fújt purhab szigetelés árai

Ajánlatkérést követően a PurhabCenter Kft. szakemberei felkeresik a szigetelendő épületet! A fújt purhab szigeteléssel kezelni kívánt felület számításánál a tényleges terítéket veszik alapul. Az árak vastagságfüggő négyzetméter árak.

 • 3 cm vastagságú szigetelés ára 11,5 EUR/m2+Áfa (3.680 Ft/m2+Áfa)
 • 5 cm vastagságú szigetelés ára 14,5 EUR/m2+Áfa (4.640 Ft/m2+Áfa)
 • 10 cm vastagságú szigetelés ára 24,0 EUR/m2+Áfa (7.680 Ft/m2+Áfa)

Az összegek tartalmazzák a szórt vagy fújt purhab szigetelő alapanyag árát és a munkadíjat is.

A szigetelés árát bizonyos további tényezők is befolyásolhatják! Nézzünk meg néhányat, melyekkel több éves tapasztalattal rendelkező szakembereink találkoztak:

 • a szigetelés előtt tisztításra, mosásra szoruló felület,
 • nincs megfelelő erősségű áram az épület közelében,
 • 8 méternél magasabban kell a szigetelést végezni.

A PurhabCenter Kft partnere, az UNIPUR Kft. munkatársai mindig személyre szabott árakkal dolgoznak, legyen szó hő- vagy vízszigetelésről, purhabos szigetelésről.

 

A hővisszanyerős szellőztető és a hőátadás folyamata

A hővisszanyerős szellőztető és a hőátadás folyamata

A hővisszanyerős szellőztető üzemelésének egyik fő sajátossága a hőcserélő működési elvében rejlik. A hőcserélő a gépezet azon része, mely a hideg levegőt meleg levegővé, a meleget pedig hideggé alakítja át. A hatékony hőátadás közben egyáltalán nem keveredik egymással az elszívott elhasznált levegő, és a befújt friss levegő.
De mi is az a hőátadás pontosan? A hőátadás vagy hőcsere egy egyszerű fizikai folyamat. Ennek során az egyik fizikai rendszer hőt ad át a másiknak. A hő leadásának hatására a rendszer hőmérséklete lecsökken, miközben az általa leadott energiát felveszi a másik rendszer. Így utóbbi belső energiája, azaz hőmérséklete meg fog emelkedni.
A hőátadásnak három különböző módja van:

 • hővezetés - kondukció,
 • hőáramlás - konvekció,
 • hősugárzás - radiáció.

A hővisszanyerő hőcserélője a konvektív hőátadás elve szerint működik. Ennek során a hőcsere a hőt felvevő, felmelegedő részecskék tovaáramlásával zajlik.

 

Légtechnika szerelés, ott is jól jöhet, ahol nem is gondolná

Légtechnika szerelés, ott is jól jöhet, ahol nem is gondolná

A mai világban kevesebbet vagyunk a természetben, sokkal inkább épületekben tartózkodunk. Partnercégünk, a LITS Energy Kft. szakterülete, hogy zárt helyiségekben is megfelelő minőségű, baktériummentes levegőt teremtsen. Amivel ezt elérik: légtechnika szerelés. Egy ilyen rendszer építése szinte bármilyen épületben kivitelezhető, legyen szó kávézóról, társasházról, családi házról. Minden olyan belső térrel kapcsolatban, amelyben sok időt töltenek, érdemes elgondolkodni egy szellőztető rendszer kiépítésén.

 

Baráti segítség vagy inkább a profi autómentés?

Baráti segítség vagy inkább a profi autómentés?

Amikor autónk váratlanul lerobban, gyakran döntünk úgy, hogy profi segítség helyett inkább a baráti támogatást választjuk. Ez azonban egy igen veszélyes megoldás lehet, ami gyakran jóval költségesebben végződhet, mint egy szakszerű autómentés. Hogy miért érdemes az ilyen helyzetekben profi autómentő cég segítségét kérni? Ez azért fontos, mert egy kocsi vontatásának megvannak a maga lényeges, betartandó szabályai. A magánúton történő autómentés nem lehetséges, ha például:

 • az autón megsérült a fék, a kormány vagy a futómű
 • az autóból nem lehet kilátni
 • a segítségünkre érkező ismerősünk gépjárműve nem elég erős a vontatáshoz.


A jármű ilyenkor könnyen irányíthatatlanná, és ezáltal balesetveszélyessé válhat. Így a baráti segítség ilyenkor felejtős opció, a helyzet súlyossága ugyanis megköveteli a profi autómentést.
De pontosan mikor folyamodjunk ehhez a szolgáltatáshoz? A szakszerű autómentésre számos különböző helyzetben szükség lehet. Tegyük fel:

 • valamilyen műszaki hiba lép fel a gépjárműben,
 • kisebb vagy nagyobb koccanás vagy baleset történik.


Persze, egy egyszerű defektnél, vagy az autó akkumulátorának lemerülésekor is nyugodtan hívhatunk profi segítséget. Ezek az esetek viszont kevésbé gyakoriak. Az ilyen problémákat ugyanis legtöbbször önerőből is orvosolni tudjuk. Viszont, ha autónk bajának előidézőjén csak tanácstalanul rágódunk, vagy a jármű közlekedési baleset áldozatává vált, akkor bizony autómentőt kell hívnunk.
Egy ilyen helyzet nagyon kiborító és kétségbeejtő tud lenni. Hová telefonáljunk? Kihez forduljunk?
Mindenképpen érdemes egy kiváló autómentő céget választanunk, mint amilyen például a Lukács autómentő. A Lukács autómentő egy megbízható vállalkozás, mely az autómentést Budapest területén a hét minden napján elvégzi. A segítség általa gyorsan és biztosan érkezik.
Amennyiben tehát autója lerobbant, vagy se kép, se hang módon cserbenhagyta Önt, próbáljon meg nyugodt maradni, és telefonáljon nekünk. A többit pedig bízza ránk. Mi elvontatjuk a járművet a legközelebbi szervízbe.
Amikor a gépkocsi szállítását végezzük, fontos számunkra, hogy azt a lehető legbiztonságosabban tegyük. Nálunk a budapesti autómentés mindig a KRESZ előírásai szerint fog történni.

Az előírt szabályok pontos betartása miatt fontos, hogy az ügyfél megbízható, erre szakosodott vállalkozást válasszon budapesti autómentés esetén. Ez különösen lényeges, ha az autó karambolozott és roncsolt, törött állapotban van. Az autómentő általi szakszerű vontatás ilyenkor rendkívül meghatározó. Hisz az autó nem megfelelő szállítása komoly anyagi károkat okozhat az autó tulajdonosának.

 

Váltózárral az autólopás ellen!?

Váltózárral az autólopás ellen!?

Az autólopás az egyik leggyakoribb bűncselekménynek számít szerte Európában. Sajnos, a tolvajok számára túl jó üzletnek bizonyul a jármű eltulajdonítása, darabokra szedése, majd az alkatrészek értékesítése. Leginkább a közkedveltebb és elterjedtebb autótípusok vannak veszélyben. Azonban egy ritkább modell birtokosaként sem vagyunk biztonságban, hisz a tolvajok számára a megrendelés diktálja az autó jellegét. A bűnözőknek számos módszer és eszköz van a tarsolyukban, és fel is használják azokat. De, a jó hír az, hogy nem csak a tolvajok számára széles a paletta. A gépjármű tulajdonosa szintén megannyi védelmi berendezés közül válogathat, és veheti fel a harcot a bűnözőkkel szemben. Egy váltózár például a legfurfangosabb gazfickónak is elveszi a kedvét. Egy jó minőségű, masszív váltózár kiiktatása tömérdek munkával és zajjal járna, s rengeteg időbe telne a kocsitolvajnak. Ez pedig már egyáltalán nem tartozik a biztonságos és „könnyű meló” kategóriába.

 

Ugye, neked is ismerős a Tommy Hilfiger logója?

Ugye, neked is ismerős a Tommy Hilfiger logója?

A divattervező, Tommy Hilfiger már 1968-ban megtette első lépéseit a divat világában. A róla elnevezett vállalatot mégis csak közel húsz évvel később, 1985-ben hozta létre. Mára, a cég által gyártott ruházati cikkek és kiegészítők majdnem 100 különböző országban kerülnek értékesítésre. Így nem meglepő, hogy a márka logójával is gyakran találkozunk. Az ismert kék, piros és fehér színekben pompázó embléma két, a cég számára fontos dolgot tükröz. Az egyik annak amerikai gyökereire utal, a másik pedig a márka hajózás iránti elkötelezettségét sugallja.
A Tommy Hilfiger termékek az online divatáruházunk luxusmárkái közül sem maradhatnak ki. Így a logó amerikai zászlóról kölcsönvett színsémájával a RICH MILL divat webshopon is összefuthatsz. Egy kattintással elhozzuk neked az igazi amerikai életérzést.

 

Folytassuk a munkát az előírásoknak megfelelően, a legnagyobb biztonságban

Folytassuk a munkát az előírásoknak megfelelően, a legnagyobb biztonságban

Az élet nem állt meg (bár kétségkívül lelassult) a járvány kirobbanása következtében, csupán kissé átalakult. Úgy, ahogy mindenre és mindenkire valamilyen módon hatással van, úgy a változár beszerelés területre is. Természetesen mi is az emberi egészséget tartjuk elsőként szem előtt, ezért a javaslatokon túl, saját óvintézkedéseket vezettünk be.
Legyen szó műhelyben elvégzett váltózár beszerelésről, vagy akár az otthonában végrehajtott folyamatról. Kesztyűt, maszkot és védőfelszerelést viselünk minden esetben! Továbbá olyan részletekre is figyelünk, mint pl. az ügyféllel való biztonságos távolságtartás. Ezentúl megkérjük a tulajt arra, hogy míg a váltózár beszerelés folyik, ne tartózkodjon semmiképp sem az autó belterében.

Ezeket betartva a munka teljes biztonságban folyhat, a váltózár pedig belekerülhet az Ön autójába, hogy attól a ponttól a járgány is biztonságban legyen.

 

6 hónapos teljes körű garancia használt laptopra

6 hónapos teljes körű garancia használt laptopra

Vágjunk is bele a közepébe, a laptopozz.hu webshopból vásárolva, az összes használt laptop 6 hónapos teljes körű garanciával érkezik leendő tulajdonosához! Mellesleg ingyenes házhoz szállítással. Több éves tapasztalattal a hátunk mögött, pontosan tudjuk, hogy mit kínálunk ügyfeleinknek. Darabokra szedve a használt laptopokat, az összes alkatrészt külön-külön átvizsgáljuk, amennyiben lehetséges rizikófaktort látunk valamely működésében, azt azonnal kicseréljük. Feltéve, hogy nálunk vásárol használt laptopot és kér belső memória vagy merevlemez bővítést és amennyiben ezt rendeléskor teszi meg, akkor természetesen azokra az alkatrészekre is érvényes a fél éves garancia.

 

Autómentés Budapest az Ön megmentője

Autómentés Budapest az Ön megmentője

Mit kell tudni munkásságunkról; Cégünk Budapesten és az ország egész területén végez autómentéseket. Árokba csúszott, szerencsétlenséget elszenvedett, vagy műszaki hibától leállt autók esetén is szakszerű és villámgyors autószállítást ígérünk. Az sem akadály, ha az autómentést az M3-as autópályán kell elvégezni! Az autómentést követően a tulaj eldöntheti, hogy hová szeretné elszállítani a járművet, a végállomásra fuvarozás történhet akár trélerrel is (esetleges több jármű egyidejű szállítása) és az sem probléma, ha külföldi címen lenne a lerakódás. Ilyen esetekben partnercégekkel együtt dolgozunk, hogy zökkenőmentes legyen az út és az autómentés olcsón megússza a tulaj. Fontos célunk, hogy az autómentés árakat alacsonyan tartjuk.

 

Megbízható, tapasztalt szobafestő Budapesten

Ahogy a legkülönbözőbb munkakeresésnél, vagy az élet bármely területén manapság, úgy a mi szakmánkban is rendre előkerül a kérdés, hogy milyen tapasztalattal rendelkezünk. Büszkén elmondhatjuk, hogy mára-már az egyik legtapasztaltabb rókák közé tartozunk a szobafestők társaságában Budapesten, a szerény kis 25 évvel a hátunk mögött, avagy az ecset, festés mázolás tapétázás háta mögött. Ámde a tapasztalat nem elegendő, hiszen a több mint két évtized leforgása alatt a világ a fejetetejére áll, ezért fontos attitűd a korral való haladás. Szobafestőként Budapesten utóbbira nagy hangsúlyt fektettem, kutattam és tanultam, újabb és modernebb szerszámokat vásároltam. Sokszor éreztem azt, hogy már többé nem tudnak újat mutatni/kérni tőlem, de minden alkalommal megleptek, és pontosan ezért jó szobafestőnek lenni Budapesten. A szobafestés árakról bővebben a weboldalunkon érdeklődhet.