Miért a VAN lakóautó a legjobb választás az utazóknak? Ismerd meg az előnyeit!

Miért a VAN lakóautó a legjobb választás az utazóknak? Ismerd meg az előnyeit!

2023 is szóljon a lakóautós kirándulásokról! De mindenekelőtt le kell tisztáznunk pár fontos dolgot! Mutatjuk, mire érdemes figyelni lakóautó bérlés vagy lakóautó vásárlás során. Illetve, hogy miért is érdemes a VAN lakóautó mellett letenni a voksot!

Lakóautó bérlés vagy lakóautó vásárlás? Melyik mikor és kinek éri meg?

A lakóautós kirándulás mindenkinek nagy élmény lehet. Kint a szabadban, mégis luxusban tölteni a vakációt. Azonban sokaknak ez új tapasztalat lehet, és nem biztosak még sok mindenben. Nekik mindenképp a bérlés ajánlott. Hiszen ilyenkor kitapasztalhatjuk, mire is lehet igényünk egy lakóautós kirándulás során. Mekkora lakóautóra van szükségünk, milyen berendezést igénylünk vagy milyen extra kiegészítőkre is lehet szükségünk. Ezeket mind saját tapasztalatból lehet megtudni. Hiszen nem mindenkinek van ugyanarra igénye. Ezért is van, hogy a kempingfelszereléseket külön kell megvásárolnunk, és olyan más kiegészítőket is, mint a kerékpártartó.

A lakóautó vásárlás pedig már azoknak tökéletes választás, akik tudják, mire van szükségük. Tudják azt is, hogy akár évente többször is mennének kirándulni, ezért már nem érné meg a bérlés. Ilyenkor már érdemes a kiegészítőket is megvásárolni és nem bérelni, hiszen biztosak leszünk abban, hogy hasznát vesszük majd nekik később.

Lakóautó típusok

Többféle lakóautó létezik. Egyrészt, a legtöbben a „sima” lakókocsit ismerik, ami nem is lakóautó, hanem mindinkább egy utánfutó az autó mögött. A lakóautók között azonban számos olyan modell van, amely magában is vezethető. Kiemelendő továbbá, hogy nem kell hozzá semmilyen extra tudás, csak egy sima B típusú jogosítvány. Természetesen úgy kell kezelni, mint minden nagyobb méretű autót. Tehát, ha eddig egy kis méretű kocsit vezettél, biztosan bele kell jönnöd majd abba, hogy hogy is kezeld a lakóautót.

A lakóautók több minőségben is megkülönböztethetőek. Például a szerint, hogy hányan férnek el bennük, vannak:

  • 2 férőhelyes, 4 alvóhelyes
  • 4 férőhelyes, 4 alvóhelyes,
  • 6 alvóhelyes,
  • 8 alvóhelyes lakóautók is.

A VAN lakóautó kisebb modellnek számít. Tulajdonképpen nevezhető kempingbusznak is. Általában 2 alvóhelyes VAN lakóautókról beszélhetünk.

Összegezzünk!

-Akár bérelni, akár vásárolni tervezel, mindenképp tartsd szem előtt az igényeid.

-Tisztázd le, mire van most és mire lehet később szükséged. Hely és funkciók szempontjából is.

-A VAN lakóautók, mint például egy RAPIDO DREAMER XL VAN “2021” tökéletes lehet egy családnak. 4 utazónak 4 alvóhellyel.

 

Keresd a luxuslakoauto.hu munkatársait és dönts még ma a szabadság utazás mellett!