Mekkora lakóautók léteznek? Mutatjuk a méreteket!

Mekkora lakóautók léteznek? Mutatjuk a méreteket!

Szempontok lakóautó kiválasztásakor

Abban a pillanatban, hogy eldöntjük, hogy lakóautós kirándulásra indulunk, nagyon sok kérdés merülhet fel.

A lakóautó bérlése is jó megoldás lehet, de vásárolhatunk is új modelleket, akár használtan, akár újan. A lakóautó bérlésével lekerülnek problémák a vállunkról. Nekünk ténylegesen csak utaznunk kell és élvezni a tájat és a szabadságot.

Az egyik legfontosabb kérdés lakóautós utazás előtt, hogy mégis hányan vágtok neki a kalandnak.

Ettől függ ugyanis, hogy hány személyes, milyen méretű, funkciójú lakóautót választotok ki.

Nagyon sokféle lakóautó van, különféle konfigurációkkal, kialakítással. Mindez a bérlők igényeihez igazodik.

A B kategóriás jogosítvány 3,5 tonnáig érvényes. Ebbe bele kell számítani a plusz terheket is, amik az utazáskor szóba jöhetnek. Legyen az bicikli, csomagok, vagy maguk a személyek. Ezeket mind figyelembe kell venni akkor, amikor lakóautó méretekről beszélünk.

Lakóautó típusok

Három fő lakóautó típust különböztetünk meg:

  1. Félig integrált
  2. Alkóv-os (ágyak a sofőr fülke felett)
  3. Full integrált

Ezek főleg elrendezésükben különböznek. A tér felhasználása más mindnek.

A lakóautók mérete függhet a mérettől és a férőhelyektől is.

Amikor tehát lakóautó méretet választunk, akkor mindenképp át kell gondolnunk, mire lesz szükségünk. Hány személy vág neki az utazásnak, hány napra tervezünk, mennyi csomaggal készülünk. Ez mind kihathat a választásra. Az is, hogy ha például szeretnénk vinni magunkkal kerékpárokat, elősátrat, vagy bármilyen más jellegű kiegészítőt. Ezek ugyanis sok helyet foglalhatnak és szűkíthetik az esetleg amúgy is kis teret. Ezért érdemes akár listát is írni választás előtt. Hány napra megyünk, miket szeretnénk ez idő alatt csinálni. Ezek után biztosan körvonalazódni fog, hogy milyen lakóautó méretre van szükségünk.

Hány fős lakóautót válasszunk?

Érdemes annak is utána nézni, hogy a kiválasztott lakóautó hány személyes. Attól függetlenül, hogy például csak kettecskén vágunk neki egy hosszabb útnak, nem biztos, hogy nem lesz szükségünk nagyobb térre. Vagy lehet, hogy valahol találkozunk egy ismerőssel, akit szívesen meghívnánk az út további részére.

Azt is figyelni kell, hogy hány főnek van hely aludni. Ugyanis két számot láthatunk a lakókocsi méretek leírásánál. Az egyik az ülőhely, a másik pedig a fekvőhely.

A lakóautó méreténél tehát vegyük figyelembe azt, hogy milyen jogosítványunk van, azt, hogy hány napra készülünk és hányan.

A luxuslakoauto.hu-nál számunkra a legfontosabb, hogy minél többféle igényt elégíthetsünk ki lakóautó kínálatunkkal.

A lakóautók bérlésénél kívül egyéb szolgáltatásokat is kínálunk.

Nézzen szét honlapunkon, kérjen ajánlatot és utazzon szabadon!