Lakóautós kempingek Magyarországon 2024-ben

Lakóautós kempingek Magyarországon 2024-ben

Luxus lakóautóval Magyarországon?

A luxus lakóautós kirándulás mindig nagyon izgalmas választásnak bizonyul. Sok előkészülettel és körültekintő felkészüléssel jár. Mit érdemes tudnunk a lakóautós kempingekkel és úgy általában a lakóautós kirándulással kapcsolatban?

Érdemes átgondolni:

  • Bérelni vagy vásárolni szeretnénk a lakóautót
  • Hány napra
  • Hány személyre tervezünk
  • Mennyi felszerelésre lesz szükségünk
  • Milyen szezonban indulunk útra

Hol éri meg kempingezni?

Kempingezni egész Európa-szerte érdemes lehet. Szerencsére az EU miatt viszonylag könnyű is járni-kelni az országok között bárminemű várakozás nélkül. Természetesen mindig érdemes utazás előtt felmérni, milyen szabályok vonatkoznak a kempingezésekre az adott régióban, országban, településeken.

Milyen árakkal kell számolni?

Az árak függhetnek attól, milyen igényeink vannak és természetesen attól, hogy bérelni vagy vásárolni tervezzük a lakóautót. A bérlés egy alkalommal olcsóbb, hosszabb távon jobban megéri azonban a vásárlás. Persze, főleg akkor, ha évi legalább kétszer lakóautós kirándulásra mennénk. Akkor érdemes befektetni lakóautóba, ha már biztosan tudjuk, hogy ki is használnánk annak minden előnyét és funkcióját. Ha már magabiztosan rendelkezünk a lakóautó felett.

Lakóautós kempingek Magyarországon

Ne feledjük, minden lakóautós kirándulás előtt fel kell mérni az adott úti cél lakóautós kempingjeit. Illetve azt is, hogy hol és milyen körülmények között megengedett az éjszakázás.

Európán belül különféle mértékben van jól felszerelve egy-egy ország a lakóautós kirándulásokat tekintve. Vannak olyan országok, amelyekben nagyon sok a lakóautóparkoló, ilyen Franciaország, Németország vagy Olaszország. Más országokban pedig nem csak parkolók, de kempingek sem igen vannak, ilyen Szerbia vagy Bulgária.

Minden országon belül külön szabályok vannak érvényben egy-egy területen azt illetően, hogy hol mennyire szabad a kempingen kívül éjszakázni. Éppen ezért is érdemes előre tájékozódni erről.

A lakóautós kempingek általában jól felszerelt pihenőhelyek. Különálló fürdőhelyiségekkel, akár éttermekkel, boltokkal és bárakkal. Az ilyen kempingekben gyakran adódnak szervezett kirándulások, biciklitúrák. Számos olyan kiváló szórakozási lehetőség, ami a turistáknak megfelelő lehet. Nem ritka, hogy az egyes kempingeken sportpályák, medencék vagy játszóterek is rendelkezésre állnak. Ezekért persze felárat kell fizetni és ezekről is érdemes még korábban tájékozódni.

Magyarországon a kempingeken kívül tilos az éjszakázás, azonban jól közepesen jól kiépített a kempingrendszer az ország területén.

Amennyiben lakóautó bérlés vagy vásárlás, esetleg egyéb kempingfelszerelés érdekli, ne habozzon. Válasszon minket, válassza a szabad utazást!