Éjszakázás lakóautóval a közúton és távol a kempingtől Európában

Éjszakázás lakóautóval a közúton és távol a kempingtől Európában

A lakóautós kirándulás sokaknak még mindig újdonság lehet, pedig Európa többi országában nagyon népszerű. Természetesen a népszerűség attól is függ, mennyire elérhetőek például megállóhelyek, kempingek. A legtöbben azért sem vágnak neki ilyen utaknak, mert nincs meg a kellő információjuk a lakóautós kirándulásról és annak feltételeiről.

Miért is érdemes utazni lakóautóval Európában?

Mégis, információk birtokában óriási élmény lehet lakóautóval Európában!

Amennyiben Európa-turnéra készülünk, de legalább két országba elmennénk, akkor már megéri utazni lakóautóval Európában. Ezzel ugyanis kikerüljük a folyamatos szállásfoglalásokat, minden a kezünkben lesz.

Ha tehát lakóautóval vágunk neki az útnak, akkor mindenképpen:

  • szabadabban utazhatunk,
  • nincsenek szállásproblémák,
  • kényelmesen elalhatunk, ha megpihennénk.

Fejtörést okozhat azonban, hogy mégis hol szabályszerű megállni vagy egyáltalán éjszakázni. Ez ugyanis nem mindegy. Mennyire felkészült egy-egy ország ilyen szempontból? Erre nekünk kell előre készülni. Utazás előtt érdemes lecsekkolni, hogy hol milyen szabályozások vannak érvényben a kempingezéseket illetően. Ne érjen bennünket meglepetés.

Európai lakóautók szabályok, éjszakázás lakóautóval

Európa országaiban más-más szabályok vannak érvényben. Sőt országon belül is lehetnek különbségek azt illetően, hogy a kempingeken kívül hol lehet éjszakázni.

Számos esetben az autópálya parkolókban kamionok számára kialakított parkolókban például egyébként sem jelent gondot az éjszakázás. Más helyeken azonban jogszabály tiltja ezt a tevékenységet.

Az EU-s országok közül például Ausztriában az egész ország területén sok lakóautó parkoló van. Így nem okozhat problémát találni egyet a közelben. Ez jellemző Franciaországra, Németországra, Olaszországra és Svájcra is. Más országokban sok helyen nincs lakóautó parkoló, de kompenzáció gyanánt rengeteg kemping hely van például. Ilyen többek között Svédország, Spanyolország, Hollandia vagy Luxemburg.

A kempingeken kívüli éjszakázás mindenhol helyi szabályozás szerint van érvényben, tehát mindenhol külön kell ennek utána nézni.

Miért éri meg utazni luxuslakoauto.hu lakóautóval Európában

A luxuslakoauto.hu kínálatában szereplő lakóautók mind minőségi választásnak minősülnek. Így mindenképp megéri ezek közül választani. Luxus körülmények, biztonságos használat. Legyen szó családi, baráti, vagy romantikus kiruccanásról. Mindenképp megéri lakóautós kirándulásra menni. Kínálatunkban jelenleg főként 4 fős lakóautók vannak, de mindenképp érdeklődjön munkatársainktól!

Válassza a lakóautós kirándulást 2023-ban, válassza a szabadságot!