Most megmutatjuk a lakókocsi biztonságos téli tárolását

Most megmutatjuk a lakókocsi biztonságos téli tárolását

Közeleg a tél

A hideg és rossz idők közeledtével gondolni kell a lakókocsi téli tárolására is.

Az utolsó kempingezés

A felkészülést már érdemes megkezdeni az utolsó kempingezéskor. Ha tudjuk, hogy ez az utolsó útja a lakóautónak, fontos, hogy elkezdjük a téli tárolásra való előkészületeket.

Első lépésként gondoskodjuk a tartályok kiürítéséről, legyen szó szürkevízről vagy a WC-ről. Eresszük le a használati vizet, kapcsoljuk le a vízszivattyút és nyissuk meg a csapokat középállásba. Takarítsuk ki a tartályokat.

Tisztítsuk ki a lakókocsit

Habár lélektani okokból is fontos lehet, hogy ne piszkosan hagyjuk magára a lakókocsit, mégis inkább praktikus okok miatt takarítsunk.

A nyár után valószínűleg egy évig nem fogjuk használni a lakóautót. Nem biztos, hogy az új évben arra akarjuk kinyitni az ajtót, hogy büdös, rothadó szag terjeng a levegőben. Jobb úgy felkészülni az új idényre, hogy az első út előtt csak be kelljen pakolni és lehessen is indulni. Ehhez azonban az kell, hogy rendesen kitakarítsuk a lakókocsit. Figyeljünk nagyon a mosdó tisztaságára, hiszen a baktériumok melegágya ez a helyiség.

Továbbá a másik kényes terület, a konyha. A konyhai részen belül pedig gondosan ápoljuk a hűtőszekrényt. A hűtőben otthagyott ételmaradékok szintén gondot okozhatnak és még milyen szagokat hagynak maguk után. Engedjük is le a hűtőt, hiszen áramtalanítva lesz a lakóautó.

Gáz és akkumulátorok

Foglalkozzunk kicsit a gáztartállyal is. Kössük le és, ha van rá mód, vegyük is ki. A fedélzeti akkuról és a lakóautó indító akkuját is vigyük melegebb helyre.

Nyílászáró

Gondoskodjunk arról is, hogy az ablakok ne fagyjanak be. Kenjük be azok kédergumiját glicerinnel. Minden beltéri ajtót, szekrényajtót, hűtőajtót hagyjunk nyitva, támasszuk ki.

Bakoljuk fel a járművet! Ragasszuk le a hűtőrácsokat vagy keressünk más gyári megoldást erre.

Szerezzünk be lakóautóra való ponyvát, ha tehetjük. Habár ezek nem olcsóak, de kiengedik a párát. Továbbá könnyebbek, UV állóak, belső felülete pedig nem karcolja a lakóautót.

Mire figyeljünk tehát a lakókocsi téli tárolása kapcsán?

Amennyiben tehát saját lakókocsink téli tárolására van szükség, gondoskodjunk:

  • a nyílászárókról

  • gázról

  • akkumulátorokról

  • hűtőszekrényről és konyhai tisztaságról

  • ajtókról, szekrényekről

  • a lakóautó takarásáról.

Ha ezeket szem előtt tartjuk, biztosan nyugodtan hagyhatjuk pihenni lakóautónkat. Majd a következő idényben pedig már indíthatjuk is be a motort és nekivághatunk újabb és újabb kalandoknak.

Ha pedig még nem választott lakókocsit, vagy lakóautót, nézzen szét a luxuslakoauto.hu-n és döntsön a szabad utazás mellett Ön is!